Teamviewer download en installatie

Teamviewer downloaden en installatie

Als je achter een computer of laptop hulp wilt krijgen van een ander zonder dat deze persoon bij jou kan komen, dan kun je daarvoor gebruik maken van Teamviewer. Met dit handige programma heb je de mogelijkheid om iemand mee te laten kijken op jouw computer of kun je zelf met iemand meekijken. De software maakt het mogelijk om verbinding te maken met een andere computer of laptop die over hetzelfde programma beschikt. Een groot voordeel hiervan is dat je op een veilige manier kunt werken zonder dat er onbevoegden bij kunnen komen. Om gebruik te maken van het programma download teamviewer en kun je vervolgens aan de slag. In dit artikel lichten we toe wat het programma doet, hoe je het kunt installeren en gebruiken en wat de voor- en nadelen van deze software zijn.

Wat is Teamviewer?

Om op een veilige manier verbinding te maken met een andere computer, kan er gebruik worden gemaakt van software zoals Teamviewer. Teamviewer quicksupport is een veelgebruikte tool voor werken op afstand. Dit programma wordt op beide computers geïnstalleerd die met elkaar verbonden moeten worden. Het maken van een verbinding kan op een lokaal netwerk en is ook mogelijk via een internetverbinding waardoor je over een grote afstand een computer kunt overnemen. Met het programma kun je meekijken op de andere computer, hulp bieden, zelf handelingen uitvoeren en alle functies gebruiken die de persoon achter de andere computer ook tot zijn beschikking heeft gebruiken. Je download teamviewer voor zowel de computer die overgenomen wordt als voor de computer die gebruikt wordt mo op afstand mee te kijken.

‘Teamviewer quicksupport is een veelgebruikte tool voor werken op afstand.

Download en installatie

Voordat je kunt beginnen download teamviewer eerst via de website van het bedrijf. Op www.teamviewer.com kun je voor beide computers de software downloaden. Het is afhankelijk van het soort besturingssysteem dat je gebruikt hoe dit gedaan moet worden. Maak je gebruik van een Windows computer, dan download je de software en klik je op het bestand om de installatie te starten. Voor de installatie moeten een aantal opties worden aangevinkt die voor zich spreken tijdens het proces. Zodra je toestemming hebt gegeven voor de installatie zal het programma op de computer worden gezet en gestart worden na de installatie. Een computer of laptop met een iOS besturingssysteem werkt ongeveer hetzelfde. Het verschil is dat je het bestand aanklikt, akkoord gaat met de voorwaarden, kiest voor installeren en vervolgens het wachtwoord van de computer in moet voeren.

Hoe werkt het?

Zodra Teamviewer op beide computers geïnstalleerd is, kan er gebruik worden gemaakt van de software. Elke computer die gebruikmaakt van dit programma heeft een eigen ID die uniek is. Deze staat aan de linkerkant duidelijk in het scherm dat je voor je ziet. Om een computer over te nemen op afstand, voer je het ID van de betreffende computer in. Vervolgens wordt er gevraagd om een wachtwoord dat tevens aan de linkerzijde van het scherm te vinden is. Het gaat hier om het wachtwoord dat gekoppeld is aan het ID van de computer die overgenomen gaat worden. Vink de optie afstandsbediening aan om met Teamviewer mee te kunnen kijken met het andere systeem en om hulp op afstand te kunnen bieden. Doordat je gebruik maakt van een wachtwoord, is het gebruik van het programma ook veilig en kunnen onbevoegden niet deelnemen aan de sessie.

‘Elke computer die gebruikmaakt van dit programma heeft een eigen ID die uniek is.

Voordelen van Teamviewer

Aan het gebruik van de software zijn enkele voor- en nadelen verbonden. We bespreken hieronder eerst de voordelen en in het volgende stuk de nadelen. Een groot voordeel is uiteraard dat je met gemak een computer op grote afstand kunt overnemen en hulp kunt bieden waar dat nodig is. Hiervoor hoef je zelf niet op de betreffende plek aanwezig te zijn. Een ander voordeel is dat er gebruik wordt gemaakt van een wachtwoord zodat de verbinding tussen beide systemen op een veilige manier tot stand kan worden gebracht. Verder is het ook mogelijk om de software in de vorm van een app te installeren op een smartphone of een tablet. Op die manier kun je altijd en overal verbinding maken met een andere computer op afstand.

Nadelen van Teamviewer

Ondanks dat de software erg handig kan zijn en eenvoudig te gebruiken is, zijn er ook enkele nadelen gekoppeld aan het programma. Je download Teamviewer op beide computers om aan de slag te kunnen, maar als de persoon achter de andere computer hier geen verstand van heeft, dan kan dat al voor problemen zorgen. Een ander nadeel kan zijn dat de verbinding die gebruikt wordt voor de overname niet toereikend genoeg is. Dit is wel noodzakelijk om de juiste hulp te kunnen bieden natuurlijk.

Een ander nadeel is dat het alleen mogelijk is om een andere computer over te nemen met Teamviewer als hiervoor ook toestemming wordt gegeven. Dat betekent dat er altijd iemand op de andere locatie aanwezig moet zijn of dat het systeem dat je wilt overnemen aan moet staan. Het programma moet dan ook ingeschakeld zijn en zo ingesteld zijn dat je direct toegang kunt krijgen op afstand.

Conclusie

Gebruik maken van Teamviewer kan in verschillende opzichten uitkomst bieden. Je hebt hiermee gemakkelijk de mogelijkheid om iemand anders te helpen die problemen heeft met zijn of haar computer zonder dat je ter plekke hoeft te komen. Je kunt alle handelingen uitvoeren die je normaal ook kunt uitvoeren en zelfs het delen van bestanden is mogelijk. Dit is een ideale manier om op afstand te werken op een ander systeem zonder de deur uit te gaan. Stel je het programma op de juiste wijze in en staat het systeem op afstand aan, dan kun je ook met gemak zonder de hulp van iemand anders toegang krijgen. Alles samengevat is Teamviewer een ideaal programma om op afstand een computer mee te bedienen.